الثلاثاء، 28 ذو الحجة 1446 ، 24 يونيو 2025

بالصور بطيخ فهد يتصدر الأسواق المحلية والتصديرية.. إقبال متزايد وإنتاجية ثلاث أضعاف

7
المهندس حازم أبو زيد, صاحب مشتل نور الصباح
أ أ
techno seeds
techno seeds
برنامج الثمرة كان له زيارة لواحدة من الأراضي المزروعة بصنف متميز جداً من البطيخ صنف " فهد  صنف  بيتم طرحه بالأسواق المحلية والتصديرية كمان, موجودين معاكم بالتحديد في قرية الدعاء من مدينة بلطيم بمحافظة كفر الشيخ المشهورين بزراعات البطيخ  و اللي بيشرف على زراعته شركة اوركيدا للتصدير والاستيراد والتنمية الزراعية قاموا بدعوتنا لحضور اليوم الحقلي المتميز ده لحصاد فهد وده لثقتهم التامة في الصنف بعد تجربته وزراعته في مختلف المحافظات  وتحقيقه نتائج مذهلة وإنتاجية عالية  لإنه صنف بتوصل انتاجيته لـــ 3 أضعاف الاصناف العادية.









وأثناء جولتنا عرفنا من أصحاب الشركة ووكلاءها وقياداتها إزاى بدأوا زراعة الصنف ده اللي أصله تركي ووصلوا لزراعة مساحة كبيرة منه ومش بس كده كمان تم حجز كمية التقاوي والبذور بالكامل للموسم القادم نظراً لانه صنف عالي الانتاجية وموفر كمان ف تكلفة زراعته ولمذاقه السكري اللذيذ اللي ساعد على انتشاره بأسواق العالم التصديرية بصراحة محصول ممتاز ومثال مشرف للزراعة المصرية.







قال المهندس حازم أبو زيد, صاحب مشتل نور الصباح, زرعنا في العام الماضي كميات بسيطة ولكن الإقبال زاد هذا العام فهو صنف تصديري وموفر في التكلفة.







وفي تصريحات خاصة لموقع "اجري نيوز" الاخباري, اضاف المهندس أبو زيد, ان صنف فهد سريع الإنتاجية وعليه إقبال كبير من الفلاحين, كما ان الصنف له مميزات عديدة واضحة وأشكر جميع العاملين عليه. 




اشترك في قناة اجري نيوز على واتساب اشترك في قناة اجري نيوز على جوجل نيوز
icon

الأكثر قراءة